Atheist Nexus Logo
Flathead
  • Male
  • Netherlands
Share on Facebook
Share

Gifts Received

Gift

Flathead has not received any gifts yet

Give a Gift

 

Flathead's Page

Flathead's Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Comment Wall (5 comments)

You need to be a member of Atheist Nexus to add comments!

Join Atheist Nexus

At 8:04am on July 10, 2008, Flathead said…
Hallo Hugo en Frits,

Ik ben het zeker eens dat de mantel van politiek en seculariteit erg dun is, en razendsnel slijt, nu religie meer en meer de aandacht krijgt. De diverse religieuze stromingen laten zich zeker de afgelopen paar jaar, meer en meer gelden, met als gevolg dat via de politiek religieus omlijste voorstellen worden gedaan, om religies en hun aanhangers nog meer te beschermen. In Nederland geeft een Hirsch-Ballin al het voorbeeld door het goed te keuren (zo niet opdracht te geven tot) dat een tekenaar van z`n bed wordt gelicht door een politiemacht die normaal gesproken alleen wordt ingezet bij hele zware criminelen. Als er al een voordeel zit aan de opleving van religieuze dominantie, is het denk ik wel dat ook de niet-zo-gelovigen en atheisten zich meer en meer bewust worden van hun beleving van hun denkbeelden, en dit ook kenbaar maken aan de beleidsmakers van religieuze signatuur. Een tegengeluid kan er wel toe bijdragen dat opnieuw de grenzen van wat toelaatbaar is in de samenleving duidelijk worden. Religieuze overtuiging vindt ik zeker geen reden om een groep mensen met lange tenen en een onverdraagzaam te ' beschermen' tegen de mening van hen die op een rationele manier in het leven staan, en die dogma`s in twijfel trekken als zijnde een opgelegde manier van denken en doen door zogenaamde geestelijken.
At 7:44am on July 10, 2008, Hugo said…
'k weet dat de site nog maar pas begonnen is en omdat ze in het engels is is het voor sommigen toch wel een extra drempel.
En inderdaad in de US hebben ze wat meer problemen hoewel dat we toch niet bij de pakken mogen blijven zitten, hier in België waren er ook "politieke gesprekken" over intelligent design en de kerk krijgt toch ook wel in vergelijking enorm veel subsidie...
En zoals Frits zegt de religie van sommigen beleidsmakers is hier in Europa beter verborgen maar steekt soms toch gevaarlijk de kop op.
At 11:38am on July 9, 2008, Frits said…
Hallo Flathead & Hugo,
Heb gisteren ingeschreven, er komen er vast wel meer.
Ik denk dat je de spijker op de kop slaat, voel me ook wel wat onthand tussen al die mensen buiten Europa die vaak met hun overtuiging tegen een muur aanlopen. Maar hoelang duurt het nog voordat we in Nederland hetzelfde gaan meemaken? Ik vecht persoonlijk liever tegen een vijand die zich openlijk uit dan tegen zo iemand als Balk met zijn steken onder water ("zonder geloof kun je niet functioneren").
At 3:14pm on July 8, 2008, Flathead said…
Hoi Hugo,
Misschien heeft het er mee te maken dat, wellicht, de Amerikanen over het algemeen meer problemen ervaren met de gevolgen van atheist zijn (althans, het uitkomen daarvoor), en dat het voor ons Europeanen niet echt een issue is dat we buiten de groep zouden vallen als we zeggen dat we atheist zijn. En dat ze er bewuster mee bezig zijn daardoor. Al wordt Europa (Nederland, Engeland) nu wel in een rap tempo ge-enterd door de religieuzen die aanspraak menen te kunnen maken op extra respect en rechten, vanwege hun geloof. Hopen dat er meer Europeanen bij komen!
At 2:51pm on July 8, 2008, Hugo said…
Nog niet veel Europeanen hier ;)
 
 
 

Support Atheist Nexus

Donate Today

Donate

 

Help Nexus When You Buy From Amazon

Amazon

Nexus on Social Media:

Latest Activity

Grinning Cat replied to matthew greenberg's discussion time for pols to share their feelings on atheism
1 hour ago
Grinning Cat liked matthew greenberg's discussion time for pols to share their feelings on atheism
1 hour ago
Grinning Cat commented on Ruth Anthony-Gardner's group Hang With Friends
1 hour ago
MagetheEntertainer posted a video

Inside Gods Mind

Inside Gods Mind In this video I discuss Ran Campbell's dream about him being in the mind of God during the judgement of his childhood care givers, and deter...
1 hour ago
Profile IconFrank Pennycook, Nicholas McNemar and Neil joined Atheist Nexus
1 hour ago
Scary Guy joined Sara's group
3 hours ago
Scary Guy joined Ian's group
3 hours ago
Scary Guy joined Jason Mosler's group
3 hours ago

© 2015   Atheist Nexus. All rights reserved. Admin: Richard Haynes.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service